حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

استادیوم البیت (Al Bayt Stadium)

یکی از مهمترین ورزشگاه های قطر که میزبان این دوره جام جهانیه ورزشگاه البیته. که قراره  ۹ بازی از مسابقات  جام جهانی 2022 قطر در این ورزشگاه برگزار بشه. این ورزشگاه خیلی خاص و منحصر به فرد که برای رقابت بهترین تیم‌های جهان ساخته شده، یک سازه غول پیکر چادریه که کل ورزشگاه را پوشونده و در شهر شمالی الخور قرار داره. ظرفیت این ورزشگاه 60 هزار صندلیه و جز ورزشگاه های بزرگ جام جهانی محسوب میشه.

این نمونه از استادیوم های جام جهانی قطر که توسط بنیاد اسپایر زون ارائه شده، اسم خودش رو از بیت‌الشعار گرفته؛ چادرهایی که به طور سنتی توسط عشایر قطر و منطقه‌ی خلیج فارس مورد استفاده قرار میگیره و مثل مهمون نوازی قطری ها معرفه. این استادیوم جام جهانی قطر میزبان هوادارای فوتبال از نقاط دور و نزدیکه و قراره اونها رو با فرهنگ سنتی قطر آشنا کنه. طراحی این ورزشگاه جام جهانی قطر، احترامی به گذشته و امروز قطره در حالی که به آینده جامعه هم توجه داره. با توجه به اهداف پایداری قطر، ساخت این ورزشگاه الگویی از توسعه‌ی سبزه.

استادیوم البیت (Al Bayt Stadium)

استادیوم بین‌المللی خلیفه (khalifa international stadium)

خلیفه، یک از معروف‌ترین استادیوم‌های قطره که در شهر دوحه‌ی این کشور قرار داره. این استادیوم در سال 1976 ساخته شده و در گذشته میزبان تعدادی از بازی‌های آسیایی، جام ملت‌های آسیا و جام خلیج بوده. این ورزشگاه در اوایل ظرفیت پذیرش 20 هزار تماشاگر رو داشت، اما بعد از گسترش و بهسازی تعداد صندلی های اون به 40 هزارتا افزایش داده شد.وقتی که بحث میزبانی قطر برای جام‌جهانی مطرح شد، این کشور شروع به ارتقا و تجهیز ورزشگاه خلیفه کرد و تغییراتی رو در اون ایجاد کرد. نوسازی جایگاه‌ها، امکانات مهمان‌نوازی، ساخت سیستم خنک‌کننده برای جایگاه تماشاگران و فضای بازی از جمله این تغییرات بود. علاوه بر این، یک طاق جذاب و مدرن هم در این ورزشگاه ساخته شد. این طاق حدود 70 درصد از استادیوم رو در برمی‌گیره و مثل یک سایبان جایگاه تماشاگران رو میپوشونه. همچنین این ورزشگاه فودکورت با شعبه هایی از رستوان‌های زنجیره‌ای بین‌المللی، فروشگاه‌ها، اتاق‌های چند منظوره، سالن‌های VIP، موزه و یک مرکز بهداشتی داره. استادیوم بین‌المللی خلیفه اولین استادیوم قطر بود که خودش رو برای میزبانی جام‌جهانی آماده کرد. این استادیوم با ویژگی‌های جدید در ماه می سال 2017 افتتاح شد.

استادیوم بین‌المللی خلیفه (khalifa international stadium)

استادیوم لوسیل (Lusail Stadium)

لوسیل یکی از جدیدترین استادیوم‌های کشور قطره که برای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ ساخته شده. ساخت ورزشگاه در سال 2017 شروع شد و در سال 2020 به اتمام رسید. البته این استادیوم طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سال 2022 افتتاح شد. استادیوم لوسیل در حال حاضر 86 هزار صندلی برای تماشاگرها داره، اما قراره بعد از برگزاری مسابقات جام جهانی کوچک‌تر شده. به این ترتیب که، بیشتر از ۸۰ هزار صندلی‌ استادیوم برداشته و به پروژه‌های ورزشی اهدا میشه تا میراث فوق‌العاده این ورزشگاه و گوشه‌ای از تاریخچه جام جهانی به نقاط مختلف جهان منتقل بشه. جالب این که مابقی صندلی‌های طبقه بالا به‌طرز هوشمندانه‌ای در تراس‌ خانه‌های جدید در شهر لوسیل به کار خواهند گرفته میشن. مورد دیگه ای که توجه همه رو جلب میکنه اینه که بعد از اتمام جام جهانی 2022، استادیوم لوسیل به فضایی عمومی با امکاناتی نظیر مدارس، فروشگاه‌ها، کافه‌ها، امکانات ورزشی، بخش‌های سرگرمی و کلینیک‌های بهداشتی تغییر کاربری پیدا میکنه. این مرکز اجتماعی چندمنظوره به مردم این امکان رو میده تا همه نیازهای خودشون رو در یک محل به‌راحتی پیدا کنن.

استادیوم لوسیل (Lusail Stadium)

استادیوم احمد بن علی (Ahmad Bin Ali Stadium)

یکی از جذاب ترین و بزرگترین رویدادهای ورزشی دنیا به یکی از تاریخی ترین شهرهای قطر رسیده. شهری که نزدیک دوحه و در مسیر منظره های زیبای کویری قرار داره. الریان، جایی که استادیوم احمد بن علی در اون قرار داره، به خاطر عشق به سنت ها و فرهنگ محلی و همچنین تیم فوتبال بسیار محبوبش، باشگاه ورزشی الریان، شهرت داره.  این ورزشگاه که بیشتر به اسم ورزشگاه الریان شناخته میشه، ورزشگاه اختصاصی باشگاه الریان و باشگاه ورزشی الخریطیات محسوب میشه. این ورزشگاه، یک استادیوم چند منظوره اس که کاربرد عمده اون در حال حاضر برگزاری مسابقات فوتباله.

اسم این ورزشگاه، از روی اسم احمد بن علی الثانی، امیر فقید قطر که بین سال های 1960 تا 1972 حکومت میکرده گرفته شده. نسخه اولیه این ورزشگاه در سال 2003  ساخته شد و گنجایش اون حدود 21 هزار صندلی بود. ولی در سال 2015، این ورزشگاه به صورت کامل تخریب شد و عملیات بازسازی و گسترش اون شروع شد. طبق آمار اعلام شده توسط دولت قطر، 90 درصد مصالحی که از تخریب ساختمان استادیوم به جا موند، مجدداً بر ای ساخت اون مورد استفاده قرار گرفت و همین کار باعث شد که طرفدارهای محیط زیست اون هارو مورد تشویق قرار بدن.

استادیوم احمد بن علی (Ahmad Bin Ali Stadium)

استادیوم الجنوب (Al Janoub Stadium)

استادیوم الجنوب در 18 کیلومتری شهر دوحه قرار داره و با ظرفیت 40 هزار نفر، قسمتی از یک مجموعه‌ی ورزشی بزرگتر شامل مسیرهای دوچرخه‌سواری و اسب‌سواری، فروشگاه، رستوران و باشگاه‌های ورزشیه. در سال 2013، گروه معماری زاها حدید، معمار معروف عراقی و همکاراش برای طراحی و ساخت استادیوم الجنوب (که قبل از این به عنوان استادیوم الوکره شناخته میشد) انتخاب شدن. الوکره یکی از قدیمی‌ترین منطقه های دائما مسکونی قطر و محل غواصی و شکار صدف و ماهیگیریه. قایق‌های سنتی اون که برای ماهیگیری استفاده میشن الهام‌بخش طراحی استادیوم الجنوب بودن. طراحی این استادیوم جوریه که با نزدیک شدن هوادارا به استادیوم، با پارکی زیبا و معماری زیبای این ورزشگاه مورد استقبال قرار میگیرن.

همچنین هوادارهای زیادی میتونن قبل و بعد از مسابقات در اطراف شهر الوکره گشت وگذار کنن. بازدیدکننده ها میتونن در امتداد اسکله قدم بزنن، کالاهای محلی منحصربه‌فرد رو در بازار سوق بخرن یا با تاریخ غنی منطقه در یک موزه آشنا شن.

استادیوم الجنوب (Al Janoub Stadium)

استادیوم الثمامه (Al Thumama Stadium)

استادیوم الثمامه یک نمونه‌ی متمایز از معماری عربیه. این استادیوم در جنوب دوحه و در فاصله 12 کیلیومتری این شهر قرار داره و فاصله‌ی اون با فرودگاه بین‌المللی حمد تنها چند دقیقه اس. فرم دایره‌ای و جسورانه این ورزشگاه از چفیه الهام گرفته. چفیه یک مدل کلاه سنتیه بافته شده و تزئین شده اس که قرن‌ها توسط مردها و پسرها در سراسر خاورمیانه و کشورهای عربی استفاده می­شده. این طراحی به این دلیل انتخاب شد که یک اشتراک فرهنگی بین همه اعراب در جهانه. بنابراین، نشون دهنده عمق تمدن عرب و میراث فرهنگی-تاریخی مشترک کشورهای عربیه. اینکه از یه نماد عربی برای ساخت این استادیوم استفاده شده حس عزت و استقلال رو به خانواده های عرب منتقل میکنه و اینکه از یه نماد پسرونه و مردونه برای ساخت استادیوم استفاده شده نشون دهنده اینه که پسرهای جوون عرب مسیری روشن و تازه رو برای پیشرفت در این راه پیش رو دارن. قطری ها برای ساخت استادیوم الثمامه تونستن جایزه MIPIM/Architectural  رو دریافت کنن. این جایزه به‌دلیل استفاده از مصالح سازگار با محیط زیست به دولت قطر داده شد.

استادیوم الثمامه (Al Thumama Stadium)

استادیوم ۹۷۴ یا راس ابوعبود Ras Abu Aboud Stadium))

استادیوم ۹۷۴ در شرق دوحه و نزدیک بندر و فرودگاه دوحه و چهار کیلومتری فرودگاه بین‌المللی حمد قرار داره. این استادیوم در منطقه راس ابو عبود دوحه قرار گرفته. استادیوم ۹۷۴ که با اسم استادیوم راس ابو عبود هم شناخته میشه، یکی از ورزشگاه‌های جدید جام جهانی 2022 عه که ساخت اون در سال ۲۰۱۸ کلید خورد و بعد از سه سال تموم شد. این ورزشگاه به‌طور رسمی در ۳۰ نوامبر ۲۰۲۱ (۹ آذر ۱۴۰۰) با بازی بین امارات متحده عربی و سوریه در تورنومنت جام عرب افتتاح شد. در طراحی خلاقانه استادیوم 974 یا راس ابوعبود از تجارت جهانی و دریانوردی قطر الهام گرفته شده. 974 کد شماره گیری بین المللی قطره و همچنین تعداد دقیق کانتینرهای حمل و نقل مورد استفاده در ساخت و ساز این ورزشگاهه.

 این مکان خلاقانه با ظرفیت 40 هزار صندلی، طراحی جذابی داره. این مجموعه استاندارد جدیدی در بحث پایداری ایجاد کرده و ایده های جدید جسورانه ای رو معرفی میکنه. ماهیت موقت و طراحی مدولار هوشمندانه استادیوم به این معنیه که مصالح ساختمانی کمتری نسبت به ساختمان استادیوم سنتی مورد نیاز بود،که همین به کمتر شدن هزینه‌های ساخت کمک کرد

استادیوم ۹۷۴ یا راس ابوعبود Ras Abu Aboud Stadium))

استادیوم شهر آموزش (Education City Stadium)

استادیوم مدینه التعلیمیه به معنی شهر آموزش ظرفیتی حدود 40 هزار نفر داره. این استادیوم که در مرکز پرجنب‌وجوش دانش و نوآوری دوحه قرار داره، به وسیله امکانات دانشگاهی و سازمان‌های ورزشی احاطه شده، چشم‌انداز اطراف استادیوم شهر آموزش پر از دانشگاه‌های تراز اوله کشور قطره. کل این منطقه، خونه بنیاد آموزش، علم و توسعه جامعه قطر، پر از اختراعه وهدف تبدیل جام جهانی فوتبال 2022 به یک کاتالیزور و یا تسریع کننده برای توسعه اجتماعی و انسانی این شهره.

برای استادیوم شهر آموزش لقب «الماس در صحرا» رو مناسب دونستن. طرفدارهای دو آتیشه‌ی فوتبال میتونن شاهد سازه‌ای به شکل الماس در دل بیابان شهر آموزشِ الریان باشن و از عظمت این نما نهایت لذت رو ببرن. طرح های این استادیوم به عنوان قسمتی از پیشنهاد قطر برای میزبانی جام جهانی ارائه شد. کار آماده سازی زمین استادیوم شهرک آموزش در سال 2014 شروع شد، اما تا آخر سال 2016 طول کشید تا کارهای زیرسازی اصلی اون شروع شه.


استادیوم شهر آموزش (Education City Stadium)